פסטיבל עמים וטעמים – יצאתי לטרוף את אשדוד

יש פוסטים שכדאי להתחיל מהסוף, זה אחד מהם. אני מתחילה מהמסקנות ואחריהן תוכלו לטעום במילים ובתמונות 6 תחנות מסיור קולינארי בעיר.
אז ככה, המסקנות שלי מהסיור לבלוגרים וממפגש שני עם העיר הדרומית:
1. מושב תנובות רחוק, אבל לא רחוק מדי בשביל להגיע ולאכול אוכל מגוון וטעים באשדוד.
2. המפגש עם האנשים הזכיר לי את עיר ילדותי, נתניה. דבר שאוטומטי נתן לאשדוד נקודות זכות אצלי.
3. הנאה מפסטיבל עמים וטעמים הראשון בשנה שעברה, מבטיחה חזרה לפסטיבל השני.
4. מי ששולחת למתבגרים שלה תמונות של אוכל ממסעדות, לאורך יום הלימודים שלהם – שלא תתפלא שיכולות התגובה העוקצנית/צינית שלהם משתכללות.
5. בהמשך לסעיף 4, אמא ששולחת תמונות כאלה, חזקה אליה שתיקח את שני מתבגריה לפסטיבל.
6. אני פודית לגמרי, לא מבקרת אוכל, לא מחליטה בשביל אחרים.
7. אני אוהבת לאכול ואני ממש ממש אוהבת לצלם אוכל.
8. אסור לפספס את הפסטיבל. פספסתן? תתחילו לדגום בקצב שלכן את סצינת האוכל בעיר. מבטיחה שלא תצטערו.

לצלם את אשדוד - ליטל ירון

בעיר אשדוד נחתתי פעם ראשונה בדיוק לפני שנה, זה היה במסגרת שיטוטיי ביום "אמא בורחת מהבית".
בדרך כלל אני מגיעה לערים שאני מכירה, שיש לי בהן הסטוריה, שיש לי בהן קרובי משפחה או איזשהו כנס עסקי. אשדוד לא ענתה על אף אחד מהדברים. יום אחד החלטתי לנסוע לעיר שאני לא מכירה, מה שנקרא להיות תיירת בארצי.
עליתי על רכבת בנתניה, ירדתי באשדוד והתחלתי להכיר אותה דרך הרגליים ובזכות יוני חזיז ואירמה צור, מהחברה העירונית לתיירות באשדוד.

לצלם את אשדוד - ליטל ירון

במקרה, או שלא במקרה הביקור יצא בסמיכות לפסטיבל עמים וטעמים הראשון. אחרי שהכרתי אנשים בעיר ומשהו בה עשה לי נעים, הגעתי ליומו השני.
ו נ ה נ י תי!
כשהגיעה ההצעה להצטרף לסיור לפני הפסטיבל השנה, הייתי מאושרת שלא הייתה לי מחוייבות קודמת ויכולתי להכין כ-ן!
מוזמנות למסע טעים בין 6 תחנות שהן דוגמית קטנטנה ממה שמצפה לכן בפסטיבל עמים וטעמים בתאריכים 09-10/05/2018

עמים וטעמים אשדוד

להתחיל את היום בקפה ו'משהו טעים ליד' – לה בריוש בבעלות חגי בוזגלו

לה בריוש אשדוד - ליטל ירוןברחוב רוגוזין 27‏, במרכז מסחרי שהזכיר לי את שכונת ילדותי תוכלו למצוא קפה מצויין, מגוון מרשים של לחמים, עוגיות, בורקסים ועוגות.
ארוחות הבוקר שהוגשו לשולחנות לידינו נראו מפנקות. לה בריוש מציעים גם קייטרינג לאירועים וחברותיי הצליאקיות, יש לחמים ללא גלוטן.

לה בריוש אשדוד - ליטל ירון

לה בריוש אשדוד - ליטל ירוןדף הפייסבוק של לה בריוש

מסעדת שף על גג הסוואט סטאר עם בריכה – אטמוספירה בבעלות השף ירון בן חמו

אטמוספירה אשדוד - ליטל ירון

מסעדת בשרים ובר יין וקוקטיילים שממוקמת על שפת בריכה. אמנם בסיור הבריכה עוד הייתה ריקה, אבל הפוטנציאל של השילוב בין אוכל נהדר וגג עם בריכה ברור ולגמרי שווה בדיקה מקרוב. עם האוכל במקום, אני ממליצה קודם להכנס למים, או שלסמוך על הבגד שהוא גמיש מספיק.
העיצוב של המקום מרשים והכנסת האורחים של ירון הייתה יותר ממפרגנת. אני לא מכירה הרבה שפים, אבל די בטוחה שלא כולם מאפשרים גישה למטבח ותשובה חיובית לבקשות שלי להכנס מאחוריי הבר כדי לצלם. ירון משמש השנה כשף הראשי, המייעץ של הפסטיבל.

אטמוספירה אשדוד - ליטל ירון

אטמוספירה אשדוד - ליטל ירוןדף הפייסבוק של אטמוספירה

דייג, אוהב דגים? ז'קוב דגים בבעלות משפחת ז'נו

ז'קוב דגים אשדוד - ליטל ירון

מודה, את ההכרות שלי עם עולם בעלי הזימים והסנפיר אני חייבת לכפרעליו. עד היום, אחרי כמעט עשרים שנות ביחד הוא עדיין 'מפרק' לי אותם ומוציא את העצמות.  מבחינתי לאכול דגים בלעדיו זה מוזר וכמעט ששקלתי לוותר. אבל אז יצאו המנות לשולחן ואני שמחה שלא נתתי לחשש לקלקל. כי הכל היה טעים. ידעתן שיש פלאפל דגים? גם אני לא…ממליצה לטעום. חוץ מדגים טריים או מוכנים יש בז'קוב דגים משפחתיות מחבקת. עסק ומסעדה משפחתיים? כבר אני אוהבת.

ז'קוב דגים אשדוד - ליטל ירוןז'קוב דגים אשדוד - ליטל ירוןדף הפייסבוק של ז'קוב דגים

פיצה, חציל ואווירה חמימה – מסעדת פורטו בבעלות אבירם פרץ

פורטו אשדוד - ליטל ירון

פורטו אשדוד - ליטל ירון
במסעדת פורטו הרבה מהאווירה הייחודית היא בזכות זוג הידיים של הבעלים. ממש כך, בשתי ידיים יצר אבירם את הריהוט ועיצב את המסעדה. נעים לשבת ובתור חובבת צילום יכולתי להשאר עוד. אבירם הגיש לנו פיצה עם אנשובי וארטישוק. אחרי חודשים ארוכים ללא גלוטן זאת בהחלט הייתה דרך נעימה להזכר בטעם של פיצה. אבל הוא קנה אותי בחציל. אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל כאחת עם שורשים רומניים חצילים עושים לי את זה. במיוחד כשהם מוגשים בצורה מיוחדת, מושקעת ועם חומרים גלם טובים. אני חושבת שזה היה החציל הכי מצולם אבר.

פורטו אשדוד - ליטל ירון

20180424_134313_800x600
פורטו אשדוד – ליטל ירון

דף הפייסבוק של פורטו

השוק – אוכל רחוב, בבעלות השף רני אלבז

השוק אוכל רחוב - ליטל ירון

השוק אוכל רחוב - ליטל ירון
שף רני אלבז מבטיח ומקיים, אוכל רחוב מעולה. בשרים, דגים, ירקות וגם מנות צמחוניות. עיצוב רטרו צבעוני, הרגשתי שחזרתי לגיל 10 שזה בערך שנות ה-80. מנות גדולות, עם הרגשה של בית מצד אחד ותחושה של התוכנית של ישי גולן "אוכל רחוב מסביב לעולם" (מתה עליו!). כמה חבר'ה מקומיים המליצו לי להגיע לקבלת שבת בסגנון יווני. "אם אהבת עכשיו את האווירה, את חייבת להגיע ביום שישי", רשמתי לפניי. עכשיו צריכה רק למצוא שישי שאני לא עובדת.

השוק אוכל רחוב - ליטל ירוןהשוק אוכל רחוב - ליטל ירוןדף הפייסבוק של השוק – אוכל רחוב

חצר אחורית – סטודיו שף בבעלות השפים מתן דהן ומתן אטיאס

חצר אחורית - ליטל ירון
חצר אחורית – ליטל ירון

מה קורה כששני שפים צעירים מאחדים כוחות, כשרונות ומגשימים חלום? התשובה היא – חלום של אוכל.
מודה, אני פחות מבינה באוכל גורמה. אחרי שהגעתי למסעדה של מתן ומתן הבנתי שאני אולי לא מבינה כלום, אבל זה מקום מצויין ללמוד בו.
המסעדה קטנה, מעוצבת על ידי הבעלים והופכת מנות ליצירות אמנות של ממש.
המסעדה מגישה ארוחות שף פרטיות ולאירועי בוטיק ולא דומה לשום דבר שאתן מכירות. אל תסמכו על להגיע ולמצוא מקום, שריינו לכן מראש.
כדאי לעקוב גם באינסטגרם ובסטורי, זה לגמרי סוג המדיה הנכון והחבר'ה בחצר אחורית יודעים לעבודה איתו.

חצר אחורית - ליטל ירון
חצר אחורית – ליטל ירון

 

 

חצר אחורית - ליטל ירון
חצר אחורית – ליטל ירון

דף הפייסבוק של חצר אחורית.

פסטיבל עמים וטעמים יתקיים השנה בגן אלישבע באשדוד
בתאריכים 09-10/05/2018 ימים רביעי וחמישי.
מתחילים בשעה 19:00 לאכול 70 מנות-טעימות ב-10 שקלים למנה.
תכינו כסף קטן ותקשיבו לחבר'ה שיכוונו אתכם בחנייה.
איך מגיעים? מי מגיש את המנות? כל המידע כאן.

יאללה, בואו רעבות
ליטל

אני ממליצה לכן בחום לעקוב אחרי מה שקורה בעיר אשדוד – אותי היא לא מפסיקה להפתיע – הנה כאן דף הפייסבוק של תיירות אשדוד

************************************************************************

ידעתן שאני מנחה סדנאות צילום בסמארטפון? לא?! הנה הקישור
על הסדנאות הקרובות תוכלו למצוא פרטים כאן
ואם אתן בענייני אינסטוש, בואו לבקר בגלריה שלי.

ליטל ירון - אשה בפלוס

אישה בת 40+ שכבר נוטה יותר לכיוון ה-50. פסימית בהחלמה או אופטימית בהתהוות משתדלת להסתכל על הדברים מהצד החיובי, מהפלוס. מטיילת לבד ועם אחרים, תולעת ספרים, אוהבת מילים וכותבת גם למגירה וגם למסך. מכורה לקפה, קרמשניט ופאי לימון.
עוד עליי>>

פוסטים נוספים בנושא

תגובות ושאלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן