הכר את עולם היין – להשאיר את האוטו בבית
לסדנה "הכר את עולם היין" בסניף דרך השלום בתל אביב הגעתי ברכבת. היתה לי סיבה משמחת להשאיר את האוטו בחנייה – אלכוהול. וליתר דיוק טעימה של 11 יינות.
הכר את עולם היין, וגם הכירי. כמובן
"הכר את עולם היין" היא סדנה שמתאימה למתחילים. כאלה ששותים יין מדי פעם, נהנים מכוס יין טובה אבל לא ממש יודעים מה הופך אותה לטובה בעיניהם. ואולי גם לא ידעו להתאים את היין לסוג המנה שהם מגישים. כמוני :). הסדנה לא תהפוך אתכם למומחים, אבל תצאו עם יותר ידע ממה שהגעתם. וגם הרבה יותר מחוייכים.
סביב שולחן גדול התקבצו בלוגרים ועיתונאים ערב חוויתי, נעים וטעים. ערב ששילב הסברים עם טעימת יינות לבנים ואדומים, גבינות מיוחדות שאי אפשר להפסיק לנשנש, סוגי לחם שווים ושמן זית. טעים במיוחד ושאי אפשר להפסיק לטבול.
לומדים על ענבים, גידולים וגם הסטוריה
הידע על הענבים, מקומות הגידול שלהם, משפחות המגדלים והייננים, הסטוריה אזורית ועוד, הוגש במקצועיות. מבחינתי מה שהיה חשוב יותר, שהידע הוגש בגובה העיניים. אורון, מנהל חנות "דרך היין", סניף G צמרת, נתן מענה מקיף ומאוד סבלני לשאלות. גם למי שמבין דבר או שניים בעולם היין וגם לנשים כמוני. שיודעות רק להגיד, אוהבת אדום או לבן וגם טעים לי או לא טעים לי.
על עפיצות ויין נושם
לאיזה קבוצה אתם משתייכים? יודעים מעט על יין? לא יודעים כלום? זו הסדנה לשאול בלי להתבייש. זו הסדנה לטעום, להתנסות ולבדוק את גבולות הטעם שלכן. גם אני לא ידעתי למה הכוונה שאומרים עפיצות, אם היין פירותי או עצי, למה יין אדום צריך לנשום, למה להטות את הכוס לכיוון הדף הלבן ומה הקשר לאיפה מייצרים את החביות? עכשיו אני יודעת, ואפילו יודעת מה הקשר של יין לגיאורגיה לפני שמונת אלפים שנים. אבל אני לא מגלה, כדי לא לעשות ספויילר.
אורון לקח אותנו לסוג של מסע מקוצר ומעניין בין זני ענבים, יקבים, מדינות, חביות, כוסות, גיאוגרפיה, הסטוריה, והעביר אותנו בקלילות בין עולם חדש וישן בתחום הייננות. מומחית גדולה ביין, אני לא. אבל אחרי הסדנה אני יודעת יותר לעומת מה שידעתי לפניה. הדבר היחיד שהתבאסתי… רק ברכבת נזכרתי שבעצם שכחתי לשאול אם אני יכולה לקחת את הפקקים שנשארו על השולחן לאוסף פקקי השעם שלי. נראה לי שאצטרך בשביל זה שידור חוזר, או אולי סדנה לקצת מתקדמים.
סוגי היין שטועמים בסדנה "הכר את היין"
מה טעמנו? וילה סנדי פרוסקו, הוגל גוורצרמינר, מאד האוס סוביניון בלאן, וויליאם פייבר שאבלי, מרטין קודס אלבריניו "מריאטה", לה ז'אמלה מורבדרה, רקנאטי רזרב מרסלאן, בוגל קברנה סוביניון, רופינו קיאנטי קלאסיקו דוקלה אורו ריזרבה, פאוסטינו ריוחה גראן רזרבה, פרין שאטונוף דו פאפ.
סדנה שכיף ללכת אליה עם חברה או בזוג. אם אתן בקטע של ללכת לבד ולהכיר א/נשים חדשים – זו בהחלט חוויה שמתאימה לזה. רק אל תשכחו לקחת בחשבון שנהיגה ואלכוהול לא הולכים ביחד, ובטח שלא נוסעים ביחד.
דרך היין – רשת חנויות שתוכלו למצוא בה אלכוהול ודברים טובים
מפגשי יין ומשקה, קוקטיילים וויסקי, עם שולחן מלא בכל טוב, מרצים אורחים וסיפורים. הנושאים מגוונים: היכרות עם יינות ישראליים, יינות מהעולם מאזורי היין החשובים בספרד, איטליה, צרפת, ארה"ב, דרום אמריקה, אוסטרליה, ניו זילנד ודרום אפריקה.
טעימות זנים מיוחדים, טעימות "עיוורות", ערבי יינן ומפגשי בירה.
עלות הסדנאות מתחילה ב-95 ₪ לאדם וכוללים טעימות מהיינות, שולחן מלא במטעמים וסיפורים על היינות והכרמים המעניינים בעולם.
מבחר גדול של יינות ומשקאות מהארץ ומהעולם.
אני התארחתי בסניף דרך השלום, הרשת מונה 10 סניפים באזור גוש דן, מודיעין ונס ציונה, הנה הרשימה המלאה עם כל הפרטים.
אם אתן יותר בעניין של לקנות ברשת, בבקשה הנה הקישור לאתר.
וכמובן "דרך היין" גם בפייסוש
לחיים, ואל תשכחו לבדוק עפיצות 🙂
ליטל ירון, אשה בפלוס
*המידע, הנתונים, המחירים נכונים לתאריך פרסום הכתבה*