יום הארטיק מצוין בתאריך 14.8 בתיאום מושלם עם חום אוגוסט והחופש הגדול בארצנו החמה והקטנטונת.
בזכות המתכון של עירית אדן ועץ המנגו המניב בחצר של חמותי וחמי – יהיה לי נישנוש מתוק, מקרר ותוצרת בית.
בהנחה שאחרי שהילדים יגלו אותו, יישאר לי משהו.
רגע לפני שאני מגלה לכם כמה המתכון קל ואתם מגלים כמה זה טעים,
כמה עובדות שמצאתי ברשת בענייני קרטיב וארטיק:
» שלגון = ארטיק = גלידה על מקל.
» קרחון = קרטיב = ארטיק קרח = אסקימו בעבר = מעדן קרח על מקל.
» השם העברי "ארטיק" הוא שיבוש המילה באנגלית ARCTIC.
» "ארטיק" היה שם מותג של מפעל וחברה שפעלה בישראל.
» מעדן דמוי שלגון קרח היה כבר במאה ה-19 אבל המצאת הקרטיב מיוחסת לפרנק אפרסון האמריקאי, רשם פטנט בשנת 1924.
» אפרסון הקים את חברת Popsicle. השם הפך בארה"ב לשם גנרי לארטיק קרח.
» השלגונים הראשונים היו סנדוויצ'י גלידה – גלידה מצופה בשתי עוגיות.
» היום אפשר למצוא ארטיקים וקרטיבים לכולם – מסורבה, חלב סויה ותחליפי חלב אחרים, טבעונים, ללא סוכר, מתאימים לרגישים ללקטוז ועוד.
קרטיב מנגו – המתכון הביתי של עירית אדן
מה להכין מראש?
3 מנגו בשלים
1 כף מייפל אמיתי / סילאן / תמרים / דבש
מעט לימון סחוט
תבנית קרטיבים או כוסיות פלסטיק קטנות
מקלות ארטיק
מה עושים?
1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים.
2. יוצקים לתוך תבנית הקרטיבים, מוסיפים מקל לאחיזה ומכניסים למקפיא.
3. מגישים לילדים ומקווים שיישאר גם לנו 🙂
המשך קיץ צונן,
ליטל
*******************
עירית אדן
מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא בהתאמה אישית.
נטורופתית, מטפלת באמצעות תזונה טבעית, תזונה סינית, תזונה מקרוביוטית וצמחי מרפא.
מתמחה בתזונת ילדים, נשים בהריון, ירידה במשקל, בעיות עיכול, קנדידה, כולסטרול, סוכר ותוכנית לניקוי כבד ורעלים.
הקליניקה של עירית נמצאת ב-בצרה. לשאלות, התייעצות ויצירת קשר מוזמנים לפנות אליה
054-213-2773
irit.adan@gmail.com
********************
אהבת וגם רוצה גם להופיע בבלוג?
רוצה לקדם את העסק וליצור נראות נוספת ברשת?
יש כמה אפשרויות לפירסום, אפשר לדבר על זה
054-6484924
או להתכתב איתי litalyar@gmail.com
ואפילו במסנג'ר