בלוגים, בלוגריות ולב השרון
למילים יש כוח. כוח לגעת, לספר, ללמד, לשתף ידע ומידע, לעורר מחשבה והשראה. אחרי תקופה ארוכה שהבלוג הזה שלי שתק והבלוג השני ש'גר' באתר "סלונה" נסגר, חזרתי לכתוב.
כי התחילו ימי קורונה, כי היה לי חסר המגע דרך המילים עם השכנות והעסקים המקומיים, כי זו הדרך שלי לתמוך בהם בימי הקורונה המוזרים האלה.
חיפשתי להכיר כותבות בלוגים נוספות, פרסמתי שאלה בקהילת השוות של לב השרון וגיליתי שיש כמה חברות קבוצה שכותבות בלוג. קריאה בתגובות הוליד את הרעיון של סדרת כתבות שאוספת במקום אחד כותבות בלוגים בתחומים שונים, שנותנות מידע והצצה לעולמות מגוונים. וכולן שכנות בלב השרון.
הילה סער eats better
הבלוג שלי עוסק ב-
בישול בריא ותזונה בריאה לכל המשפחה
בבלוג שלי תוכלו למצוא
• מתכונים בריאים, קלים ומהירים
• מידע מועיל בנושא תזונה נכונה ובריאה
• רעיונות וטיפים לניהול מטבח ואורח חיים בריא
• מדריכים בנושאים שונים כמו ארוחות בוקר מהירות, שייקים ועוד
• שיתוף מתכונים של חברות מקהילת ״המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא״
האם יש קשר בין הבלוג והעיסוק המקצועי שלי?
הבלוג הוא חלק משמעותי מהעסק שלי. אני מתכונאית, מלמדת ומנחה קורסים וסדנאות לבישול בריא, בעלת טור שבועי בפודי – אתר האוכל הישראלי, מנהלת ומייסדת קהילת המתקתקות בפייסבוק.
הבלוג הוא אחת הפלטפורמות שבהן אני מתקשרת עם הקהל שלי, עונה על שאלות שחוזרות ונושאים שמעסיקים את הקהל.
איך הגעתי לכתוב בלוג?
תמיד אהבתי לכתוב, ובמשך שנים חלמתי לכתוב בלוג בנושא כלשהו. היה לי חשוב שהבלוג יועיל ויתרום למי שיקרא אותו.
כשהקמתי את העסק, בלוג היה התשובה לכל מה שרציתי – פלטפורמה שדרכה אוכל לתקשר עם הקהל שלי, לכתוב על הנושאים שקרובים ללבי, ולרכז הכל ביחד.
בקהילת הפייסבוק שלי יש מאות (אם לא אלפי פוסטים) שכתבתי, אבל ברשתות החברתיות התכנים נעלמים אחרי יום-יומיים. בבלוג התוכן נשמר תמיד, ויכול לשמש אותי ואת הקוראים שוב ושוב.
אני כותבת בבלוג בתדירות של…
פעם בשבוע בדרך כלל.
היתרונות שאני מוצאת בכתיבת בלוג
במשך כמה שנים התכנים שלי היו מפוזרים בין כמה מדיות: פייסבוק, אינסטגרם, דפי נחיתה, ניוזלטר ועוד. כל המדיות האלה עדיין קיימות, אבל מהרגע שהקמתי את הבלוג, יש לי ולתכנים שאני משתפת ״בית״ אמיתי, שתמיד אפשר להיכנס אליו ולחפש מידע בנושא שמעוניינים בו.
הבלוג הוא המקום שלי להתבטא ולכתוב בלי מגבלת מילים, נושא או תוכן.
למי הייתי ממליצה להתחיל לכתוב בלוג?
לכל מי שאוהבת לכתוב ו/או לצלם ומרגישה שיש לה מה לחלוק ולשתף עם העולם, מתוך תשוקה ועניין אמיתיים. חשוב לקחת בחשבון שבלוג דורש מחויבות והתמדה (כמו כל דבר בחיים). בהתחלה יהיו מעט קוראים, אבל לאורך זמן, אם מתמידים להעלות תוכן איכותי ומעניין באופן עקבי, גם כמות הקוראים והתגובות תעלה, ותיצור מעורבות גבוהה יותר.
המסע בבלוג הטעים של הילה מתחיל כאן
הילה סער eats better
*********************************************************
כתבות נוספות בסדרה "כותבות בלוגים בלב השרון"
אילנה בר – יצאתי מביתי למסעותי
אלה בר צבי
********************************************************
גם לך יש בלוג? אפשר לקבל את הבמה ולספר עליו.
רק צריך ליצור איתי קשר,
ליטל